The ENT ST3 Interview Course

Menu


Course Programme



Below is the programme from last year.

08:30-09:00 Registration and Coffee
09:00-09:10 Welcome & introductions
09:10-09:45 Lecture – ‘Tips & Advice from a Successful ST3 Candidate’ - Paula Bradley
09:45-10:15 Lecture – ‘How to Organise your Portfolio’– Miss Cocks
10:15-10:30 Mid-Morning Coffee break
10:30-11:00 Lecture – ‘Interview / Viva Techniques’ – Mr Moor
11:00-12:15 Question & Answer Session – Open the floor to any questions about the National Selection process
11:15-12:15 Practical Stations Practice – Groups of candidates will go to the lab for practice whilst the rest may stay for the question & answer session
12:15-13:00 Lunch

Interview Sessions begin - candidates will rotate round the stations
13:00-13:45 Portfolio Station – 45 minutes
13:50-14:35 Management Station – 45 minutes
14:35-14:45 Coffee Break – 10 minutes
14:45-15:30 Clinical Scenario Station – 45 minutes
15:35-16:20 General Station – 45 minutes
16:25-17:10 Communication Skills Station – 45 minutes
17:10 Finish, Feedback & Certificates
 

SPONSORS